Nieuws

Huis > Nieuws > Inhoud
Marine Airbag inspectiestandaarden en technische vereisten
Oct 31, 2017

Marine airbags worden veel gebruikt in het schip op het water, zon tillen, ander zwaar transport, onderwater installatie werkt op het gebied van drijvend. In het moderne schip heeft een zeer belangrijke rol, dan weet je wat is de standaard inspectie van marine airbags? Marine airbag technische vereisten en wat? Hier om samen Xiaobian te volgen om de inspectienormen en de technologie van de claim van de airbag van het schip te begrijpen. In het geval van

Standaard voor inspectie van airbags voor op zee

Volgens de nieuwe industriestandaard is de airbag opblaasbaar tot werkdrukwaarde, een uur nadat de drukval niet meer dan 5% mag zijn. Je kunt ook zeep gebruiken om het oppervlak af te vegen en te observeren of de bubbel is opgetreden. Van de inspectienormen moet worden gebaseerd op industriële normen en bedrijfsstandaarden specifiek een voor een test, voornamelijk met inbegrip van de volgende: (1) snoer weefsel. De materiaaleigenschappen van het koordweefsel zijn te vinden in het fabrieksinspectiecertificaat van de koordstoffabriek. De treksterkte van 21kg (f), dat is de minimale eisen, het huidige hoge draagvermogen van de treksterkte van het luchtgordelkoord heeft bereikt 31kg (f). De dichtheid van het snoer vereist 95 5 gordijnen per 10 mm breedte. (2) rubber. Rubber prestaties in het algemeen door de professionele eisen van de nationale normen met het instrument test, we kijken van buitenaf, het oppervlak moet glad en helder zijn, geen peeling, geen scheuren en bubbels, zware huid fenomeen. (3) procesfabrikanten. Er moeten speciale kleef- en vulkaniseeruitrustingen en opgeleide bedieningsarbeiders zijn, elke laag gordijnstof moet worden gecomprimeerd, geen luchtbellen bevatten, uitharden om de temperatuur en de tijd onder controle te krijgen, kan geen zwavel en zwavel, zwavelgas van het uiterlijk zijn om de kleur grijs te zien, met de hand aan te raken, kan een deuk achterlaten, zwavel is colloïdaal hard, slechte elasticiteit, was zwart en rood. (4) luchtdichtheid. Volgens de nieuwe industriestandaard is de airbag opblaasbaar tot werkdrukwaarde, een uur nadat de drukval niet meer dan 5% mag zijn. Je kunt ook zeep gebruiken om het oppervlak af te vegen en te observeren of de bubbel is opgetreden.

Technische vereisten voor zeesairbags

Volgens CB / T 3795-1996 moeten voorzieningen van de airbag voldoen aan de technische vereisten 1, diameterafwijking en effectieve lengteafwijking van -2% --- + 2%, de totale lengte van de afwijking van -4% - - +4%, 2 volgens de bepalingen van CB / T 3795-1996 moet voldoen aan de technische vereisten 1, grootte afwijking diameter en effectieve lengte afwijking van -2% --- + 2%, de totale lengte van de afwijking van - 4% --- + 4%, 2, de hoeveelheid elastische vervorming met 1,2 keer de werkdruk om de experimentele druk te doen, de diameter van deformatie is niet groter dan 5% 3, de veiligheidsfactor van de veiligheidsfactor van niet minder dan 4.54, luchtdichtheid opblaasbaar 1h, buck minder dan 5% Uiterlijk vereist lineair vlak, geen scheuren en bubbels, zware huid, vermengd met onzuiverheden en duidelijk vuil en andere gebreken aan het zicht. 6, moet het veiligheids opblaasbare apparaat op de pomp op de veiligheidsklep worden geïnstalleerd, zou de opstartdruk van het veiligheidsklep werkdruk van 1.25 keer moeten zijn.





Qingdao Shenxing airbag fabrikantTelefoon: +86-18560619788